Schaakvereniging Promotie

Schaken bij Promotie betekent spelen bij Zoetermeers oudste schaakvereniging. Promotie is opgericht op 6 oktober 1952 en is daarmee de oudste schaakvereniging van Zoetermeer. De vereniging heeft meer dan 130 leden en behoort daarmee tot de grotere schaakverenigingen in de Haagse regio. Er zijn aspirant leden (t/m 15 jaar), juniorleden (16 t/m 20 jaar), seniorleden (21 t/m 64 jaar) en veteranen (65 jaar en ouder).

Iedere dinsdagavond wordt door de senioren gespeeld in het Wooncentrum Gondelkade: Gondelkade 33, 2725 EC Zoetermeer (wijk 25, De Leyens).  In de interne competitie wordt gespeeld om het clubkampioenschap. Daarnaast zijn er wedstrijden om het snelschaakkampioenschap. In de maanden juli en augustus wordt een ontspannen zomercompetitie gehouden.

Promotie kent een bloeiende jeugdafdeling met ongeveer 45 jonge schakers. Door middel van de methode Van Wijgerden/Brunia (Stap 1 t/m 5) of de online methode Chessity worden de aspirantleden deskundig opgeleid tot volwaardige clubspelers. Ze spelen op de vereniging hun eigen interne competitie en doen mee met vele jeugdtoernooien op regionaal en landelijk niveau. De jeugd schaakt op vrijdagavond, ook in het Wooncentrum Gondelkade, vanaf 18:30 uur.

kennismakingscursus van Schaakvereniging Promotie

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.