Schaakvereniging Promotie

Schaken bij Promotie betekent spelen bij Zoetermeers oudste schaakvereniging. Promotie is opgericht op 6 oktober 1952 en is daarmee de oudste schaakvereniging van Zoetermeer. De vereniging heeft meer dan 100 leden en behoort daarmee tot de grotere schaakverenigingen in de Haagse regio. Er zijn aspirant leden (t/m 15 jaar), juniorleden (16 t/m 20 jaar), seniorleden (21 t/m 64 jaar) en veteranen (65 jaar en ouder).

Iedere maandagavond wordt door de senioren gespeeld in het Buurtgebouw 't Span: Sullivanlijn 31, 2728 BR Zoetermeer (wijk 28, Noordhove).  In de interne competitie wordt gespeeld om het clubkampioenschap. Daarnaast zijn er wedstrijden om het snelschaakkampioenschap. In de maanden juli en augustus wordt een ontspannen zomercompetitie gehouden. We starten om 19:45 uur.

Promotie kent ook een bloeiende jeugdafdeling met ongeveer 50 jonge schakers. Door middel van de methode Van Wijgerden/Brunia (Stap 1 t/m 6) of de online methode Chessity worden de aspirantleden deskundig opgeleid tot volwaardige clubspelers. Ze spelen op de vereniging hun eigen interne competitie en doen mee met vele jeugdtoernooien op regionaal en landelijk niveau. De jeugd schaakt op maandagavond, ook in Buurtgebouw 't Span. Voor 6 t/m 9 jaar van 17:00-18:15 uur. Voor 6 t/m 16 jaar van 18:30-19:45 uur.

Kom gerust eens langs op maandagavond, geheel vrijblijvend.

kennismakingscursus van Schaakvereniging Promotie

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.