Scouting A A+

Bij Scouting Impeesa-Zoetermeer, is er plaats voor kinderen tussen 4,5 en 21 jaar als jeugdlid. en vanaf 18+ als je leiding wil geven

Bijzonderheden

Bij Scouting Impeesa kunnen kinderen tussen 4,5 en 21 jaar terecht voor het Scouting spel. De eerste 3 opkomsten zijn altijd gratis. Daarna beslis je pas of je ook lid wil worden.
Wij hebben de volgende speltakken:

~~Bevers: leeftijd 4,5 tot 7 jaar
Denk je dat jij te jong bent voor scouting? … Dan hebben wij goed nieuws! Scouting begint al vanaf 4,5 jaar!
Bij de Bevers beleven wij in het dorp Hotsjietonia de leukste avonturen! Wij krijgen regelmatig bezoek van de inwoners van Hotsjietonia die ons meenemen op avontuur en dingen leren waar zij het meeste van af weten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Bas Bos, Keet Kleur, Stanley Stekker of Professor Plof.
Tijdens de wekelijkse opkomsten doen wij veel verschillende dingen zoals spelletjes, knutselen, theater, maar natuurlijk ook ontdekken van de natuur om ons heen!
Naast een zeer gevarieerd wekelijks programma, houden wij eenmaal per jaar een logeerweekend.
Dus ben jij tussen de 4,5 en 7 jaar en ben jij op zoek naar avontuur? Dan zijn de Bevers echt iets voor

 

~~De Welpen leeftijd 7 tot 11 jaar
Voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar zijn er drie verschillende speltakken. De Bambiliëhorde (meisjes) De Jacalahorde (jongens) en Volderiahorde (gemengd) deze welpen spelen in de rimboe van het Jungle-Boek.
Naast het themaspel leren we de eerste beginselen van het knopen en speurtochten, koken een beetje verder zijn we ook veel in het Buytenpark te vinden voor grote spellen.
Naast weekenden  samen ga je natuurlijk  met deze speltakken in de zomer een week lang op zomerkamp!

~~Scouts – leeftijd 11 tot 14 jaar
Wil je deel uitmaken van iets actiefs, levendigs en leuks?  Wil je nieuwe vaardigheden leren, leuke spelen doen en uitdagingen aangaan? Wil je enige spanning en avontuur ervaren? Wil je onder een groepje vriend(in)en zijn en laten zien wat je waard bent? Soms ook wat verantwoordelijkheid op je nemen? Wil je mee beslissen bij wat je speleenheid doet? Zei je vaak “ja” op deze vragen dan ben je bij de scouts zeker op je plaats!

Lees maar eens wat we jou te bieden hebben:
Iedere scout ontwikkelt zijn eigen talent, er is ruimte voor iedereen. Daarom is scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, internetten, bruggen bouwen van hout en touw, kamperen, zingen bij het kampvuur, je kunt het zo gek niet bedenken!
Daarnaast genieten wij bij de scouts volop van het buitenleven! Een scout kan niet zonder de natuur, en dus ben je daar zuinig op. Dat is ook iets dat je belooft als je bij de scouts komt. Het hoogtepunt van het buitenleven is natuurlijk het zomerkamp, waarbij je een week gaat kamperen midden in de natuur. Je slaapt met je eigen patrouille in een tent, je bouwt je eigen keuken en kookt je eigen maaltijd. Met je patrouille zelf verantwoordelijk zijn, zo maak je vrienden voor het leven!
 
De scouts bij Impeesa bestaan uit 3 speltakken:
De Gidsen, die uit alleen meiden bestaan,
De Scouts, zowel meiden als jongens,
De Verkenners, die uit alleen jongens bestaan.


~~Explorers leeftijd 14 tot 16 jaar
Bij de explorers kom je als je tussen de 14 en 16 jaar bent. Hier ga je, met hulp van de begeleiding, je eigen programma in elkaar zetten. Wat je ook voor gaafs wil gaan doen, het kan allemaal! Het hoogtepunt van het jaar is uiteraard het zomerkamp, waar je een week lang naar het buitenland gaat


~~Jongerentak leeftijd 16 tot 18 jaar
Bij de Jongerentak draait alles om wat jij en je vrienden leuk vinden! Samen met  hen organiseer je de leukste en uitdagendste activiteiten. Je kunt natuurlijk altijd overleggen met de begeleiding, zij zijn er om jullie te helpen. Vaak werken we met zijn allen aan uitdagende projecten, zoals evenementen of weekenden. Op het jaarlijkse kamp zorgen we een week lang voor een combinatie van verrassende elementen in het buitenland: een grote stad bezoeken om cultuur te snuiven en te shoppen, uitdagende outdooractiviteiten, zoals klimmen, primitieve hikes en kanovaren, gezelligheid rond het kampvuur en op dorpsfeesten, en natuurlijk prikkelende programma's die jij en je vrienden hebben gemaakt! Bij ons geldt: niks is onmogelijk. je moet het gewoon doen...

~~Hexaneo Stam leeftijd 18+
Denk je dat scouting alleen voor jonge kinderen is? Dan heb je het helemaal mis! Bij de stam organiseer  je volledig je eigen opkomsten, weekenden en kampen in het buitenland! Ook organiseren we jaarlijks het grootste scoutingfeest van de regio en helpen we bij andere groepsevenementen.  Hou je van gezelligheid, avontuur en de vrijheid om zelf te organiseren? Dan is de stam echt wat voor jou!

~~Leiding:
Wanneer je ouder dan 18 jaar bent en het leuk vind om iedere week weer een spetterend programma voor de kinderen klaar te zetten , dan ben je zeker welkom om leiding te gaan geven.


De opkomsttijden van de verschillende speltakken vind je hier:

Bevers                     4,5 – 7 jaar   Gemengd    Zaterdag 10:00 – 11:30
Bambiliëhorde         7 – 11 jaar    Meisjes       Zaterdag 12:00 – 14:00
Jacalahorde            7 – 11 jaar    Jongens      Zaterdag 12:00 – 14:00
Volderiahorde         7 – 11 jaar    Gemengd    Vrijdag  18:45 – 20:45
Gidsen                    11 – 14 jaar  Meisjes        Zaterdag 14:30 -17:30
Scouts                    11 14 jaar     Gemengd    Vrijdag  19:00 – 21:00
Verkenners            11-14  jaar    Jongens       Zaterdag 14:30 – 17:30
Explorers               14 -16 jaar    Gemengd     Vrijdag  19:30 – 21:30
Jongerentak          16 – 18 jaar  Gemengd      Vrijdag  20:00 – 22:00
Hexaneo Stam      18+               Gemengd      Woensdag 20.00 – 22.00 
 

 

Cursus locatie

Impeesa
Achterweg 21
2716 NP Zoetermeer

content
content
content